Morgó Giorgio

Mindennapi morgolódásaim

Friss topikok

  • Giorgio: @BuckHoward: Gratulálok a kiváló hozzászólásodhoz. (2010.09.08. 06:02) Kérdések a Fidesz szavazókhoz
  • semmicico: Túrom a netet, de kb. tied az egyetlen cikk ebben a témában. Ez azt jelenti, hogy ezt mindenki nor... (2010.07.01. 11:45) A köztisztviselők napja
  • Giorgio: @KM: Épp ezért semmi értelme... Egy szóval nem mondtam hogy ilyen helyzetben nem kellene korlátozn... (2009.01.11. 17:15) Kérdések a szmogriadóról
  • zita: Kedves G! Olyan jól hangzik! De: 1. ha tényleg élelmiszer- ruha- és egyéb utalványokat adnál pén... (2008.03.07. 10:50) Reformot! Most!
  • Csodaváró: A POSTA leginkább a dolgozóit lopja meg, hiszen szinte minimálbérért dolgoznak napi 10-12 órát a f... (2008.02.19. 23:06) Mit csinál a posta?

HTML

Kérdések a szmogriadóról

2009.01.11. 11:15 | Giorgio | 3 komment

Kb fél órája hallottam a hírekben hogy ma nem használhatom a kocsimat Budapest területén belül. (A hírekben az hangzott el, hogy páros napokon csak páros, páratlan napokon csak páratlan rendszámú autóval lehet közlekedni.) Ezek alapján több kérdés is felmerült bennem:

- Miért 10 óra előtt pár perccel hiretik ki, hogy 11-től érvényesek a közlekedési korlátozások?

- Nem tudok olyan szabályról, hogy autóba ülés előtt kötelező interneten híreket olvasnom... Mi van akkor ha ma reggel felkelek, nem kapcsolok be tv-t, rádiót, nem ülök le internet elé, csak beülök a kocsiba és elmegyek uszodába/vásárolni/akárhová? Honnan kellene tudnom a korlátozásról?

- Miért nincs erről egy árva sornyi hír sem a www.budapest.hu portálon? Nem lenne logikus hogy itt legyen? Miért nincs ugyanitt ehhez a hírhez linkelve a rendelkezést megszegők várható büntetése, az ellenőrzés módja?

- Egyetelen hírforrásban, és a már említett portálon sem találtam meg, milyen következményekkel jár, ha mégis használom az autóm, olyan napon mikor a hírek szerint nem tehetném?

- Mi van a rendszám nélkül közlekedő - nagyrészt kétütemű, így sok szennyezőanyagot kibocsátó - robógókkal?

- Mi van akkor ha ma pl vidékre, olyan helyre kell(ene) mennem délután, ahova nincs értelmes tömegközlekedés?

- Mi van akkor ha mondjuk 250 km-ről érkező rokon menet közben nem hallgat rádiót, így nem értesül róla, hogy 10 órakor bejelentették ma nem jöhet be a városba? Forduljon vissza, menjen haza?

- Mi van azokkal akik reggel - páros rendszámmal - elmentek vidékre, este jönnének haza? Mi van azokkal a vidékiekkel, akik feljöttek pestre tegnap, és ma este mennének haza? Mi van azokkal akiknek mára van fél évre előre megvásárolt koncertjegye/színházjegye?

- Nem lenne értelmes dolog ilyenkor a tömegközlekedésben elfogadni jegy helyett a forgalmit? Minek fizetek teljesítményadót, átírási illetéket, gépjárműadót és egyebeket, ha utána nem használhatom a kocsit, az lenne a minimum hogy cserébe ezeken a napokon ingyenes legyen a tömegközlekedés (Lehet hogy így van, de ezt nem tartalmazzák a hírek.)

- Mit fog tenni a bkv? Nem láttam híreket járatsűrítésről...

- A 10-es útig nem ér el az M0, akik abból az irányból jönnének át a városon és mennének pl Szegedre, merre kerüljenek? Biztosan jobb egy 50-70-100 km-es kerülő, mint átmenni a városon?

Attól félek értelmes válaszokat sehonnan sem fogok kapni... Így pedig semmi értelme az egésznek.

 

 

Címkék: budapest demszky idióta állam szabályok szmog riadó

A bejegyzés trackback címe:

https://morgogiorgio.blog.hu/api/trackback/id/tr17870531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

macibácsi 2009.01.11. 13:42:24

Mint ahogyan nagyon sokminden, ez sem volt alaposan végiggondolva. Hoztak egy látszatintézedést...

Merthogy az biztos, hogy sem a rendőrségnek, sem a közlekedési hatóságnak nem feladata a Fővárosi Közgyűlés határozatainak betartatása.

A felvetések teljesen jogosak.

Koós Miklós · http://koos.hu 2009.01.11. 15:11:03

mielőtt agyonméltatlankodnátok magatokat: ellenőrzéskor nem büntetnek, csak figyelmeztetnek.

A rendőrségnek meg pont ez a dolga.

Giorgio 2009.01.11. 17:15:09

@KM: Épp ezért semmi értelme... Egy szóval nem mondtam hogy ilyen helyzetben nem kellene korlátozni az autós közlekedést. De:

- Tájékoztatásból megint elégtelent kap a városháza, órákig semmilyen tájékoztatás nem volt, azon kívül hogy szmogriadó van. Talán a kihirdetéssel együtt ki lehetett volna tenni az esetlegesen felmerülő kérdésekre is a válaszokat.

- Büntetés nélkül az égvilágon semmi értelme az egésznek, így csak az nem ül autóba aki egyébként sem ülne. (Ha a buszsávokat annyira tisztelik az emberek amennyire, akkor a szmogriadót sem fogják jobban.)

- Tisztességes esetben ingyen vehetném igénybe a következő napokban a bkv besűrített járatait. Vagy visszakapom majd a kocsira fizetett évi több tízezer forint egy részét? Kétlem... Egyébként meg több mint másfél óra alatt érek be a 18 km-re lévő munkahelyemre tömegközlekedéssel, ez nem versenyképes az autóval... Ha egy órán belül beérhetnék, azt használnám, nem ülnék autóba.
süti beállítások módosítása