Morgó Giorgio

Mindennapi morgolódásaim

Friss topikok

  • Giorgio: @BuckHoward: Gratulálok a kiváló hozzászólásodhoz. (2010.09.08. 06:02) Kérdések a Fidesz szavazókhoz
  • semmicico: Túrom a netet, de kb. tied az egyetlen cikk ebben a témában. Ez azt jelenti, hogy ezt mindenki nor... (2010.07.01. 11:45) A köztisztviselők napja
  • Giorgio: @KM: Épp ezért semmi értelme... Egy szóval nem mondtam hogy ilyen helyzetben nem kellene korlátozn... (2009.01.11. 17:15) Kérdések a szmogriadóról
  • zita: Kedves G! Olyan jól hangzik! De: 1. ha tényleg élelmiszer- ruha- és egyéb utalványokat adnál pén... (2008.03.07. 10:50) Reformot! Most!
  • Csodaváró: A POSTA leginkább a dolgozóit lopja meg, hiszen szinte minimálbérért dolgoznak napi 10-12 órát a f... (2008.02.19. 23:06) Mit csinál a posta?

HTML

Mit csinál a posta?

2008.01.05. 09:57 | Giorgio | 4 komment

Jó hogy van egy nagy állami mammut amit postának hívnak. Rengeteg dologgal foglalkozik, csak épp az alaptevékenység sorvad el mellette.

Mi is lehet a posta alaptevékenysége? Szerintem a legfontosabb az lenne hogyha bemegyek bármely postahivatalba és beviszek bármit (épeszű méretkorlátok között mondjuk), akkor azt megfelelő díj megfizetése ellenében elviszik ahová/akinek szeretném. Bár biztos az én készülékemben van a hiba hogy így gondolom...

Tegnap ugyanis megpróbáltam feladni egy csomagot, nem volt sem túl nagy, sem túl nehéz, de a kiválasztott postahivatalban közölték, hogy ők ezt nem veszik át mert TÚL NAGY LEVÉLNEK! Mi van? Csak néztem bután... Posta ahol nem lehet feladni egy kb 2,5 kg-os 40x40x15 cm-es rendesen becsomagolt dobozt. Ez vicc...

Viszont lehet: sorsjegyre költeni, biztosítást kötni (az isten mentsen meg mindenkit a Posta Biztosítótól, de erről majd máskor), hitelkártyát igényelni és még fogalmam sincs miket tenni.

Kicsit más: minden postahivatalban fóliába csomagolt a4-es lapokra filccel vannak felfirkálva a különböző információk? Nincs egy nyomtató a postahivatalokban? Ezt nem hiszem el... Némelyik sarki kocsma igényesebb. Vagy csak én járok rossz postákra?

Ötletek az állandó sorok és hatalmas bér-tömeg pazarlás megszüntetésére:

1. Sárga csekket lehessen befizetni minden nagy üzletben pl: interspar, tesco, auchan, cora és társaik... A pénztárnál csak mégegy tételként le lehetne húzni, nem kellene kétszer sorbaállni.
2. Minden egyéb szolgáltatást megszüntetni a postahivatalokban, a posta funkciója az legyen, hoy A-ból B-be elvisz küldeményeket. Pont. Mást ne postán kelljen intézni. Ne próbáljon megélni másból a posta. Legyen elég ez, ezt viszont csinálják kevesebb alkalmazottal, hatékonyabban, pontosabban, gyorsabban. Ezzel az a probléma is megoldódna, hogy hely lenne a postai szolgáltatásokhoz szükséges kellékeknek, nem kellene a sorsjegyek mögé eldugott helyen keresni a borítékot, vagy ajánlószelvényt pl.
3. Minden postahivatal azonos módon működjön, ne lehessen olyan posta ahol nem lehet pl csomagot feladni. Oldják már meg ezt a kis logisztikai problémát. Nem hiszem el pl hogy a szentendrei úti Auchan előtt a főúton nem közlekedik naponta több postai szállítóautó - mégsem lehet most csomagot feladni.
4. Racionalizálni kell a különböző postai dokumentumokat, melyek a küldemények feladásához kellenek, letölthetővé tenni a posta weboldaláról, ezek után otthon, kénelmesen ki lehetne tölteni, kinyomtatni, és nem a postahivatalban kellene szórakozni ezekkel, kézzel és golyóstollal, sőt egyes esetekben indigóval. Elszaladt az idő valahogy a posta mellett, ezt nem veszi észre senki?

Ezek után kevesebb, megfelelően képzett alkalmazott el tudná látni a feladatot, levél pedig nem lenne kevesebb ettől, tehát az alaptevékenységhez kötődő bevételek nem csökkennének. Csak a sorok...

Címkék: posta állami vállalat

A bejegyzés trackback címe:

https://morgogiorgio.blog.hu/api/trackback/id/tr88285389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mike36 2008.01.09. 05:03:48

Mit csinál a Posta? Kérlekszépen, a Posta LOP

Giorgio 2008.01.09. 07:22:05

Mike12: Ezt így nem mondanám ki...

postaKürt · http://postakurt-blog.hu 2008.02.19. 20:19:50

Üdvözlök mindenkit! Engedjétek meg, hogy néhány mondatban reagáljak. Nemcsak, hogy "ki van adva" minden postai dolgozónak, hogy ajánlani kell a különböző biztosítási és egyéb termékeket, de a legszigorúbban számon kérik minden dolgozón a negyedévekre meghatározott terv esetleges elmaradását. És az a legkevesebb, ha az elmaradás miatt megvonják akár az egész éves(!!!) jutalmat, vagy fizetéscsökkentés és egyéb módon büntetik meg a dolgozókat, de az a pszichikai terror, amit naponta át kell élni mindenkinek, sokkal rosszabb. Szóval, amikorra odakerül egy dolgozó, hogy veletek, ügyfelekkel találkozik, olyan stresszben van, hogy hihetetlen. Ez természetesen nem magyarázat olyan megnyilvánulásokra, amely csupán bunkóságból fakad, mert akadtam már össze én is sok bunkó postással a 13 év alatt, amióta a postán vagyok. Ráadásul a Magyar Posta most már sorozatosnak mondható jogsértéseket követ el, ezek egy része a munkajog kategóriájába tartozik, és a Kézbesítők Szakszervezetének 2 évvel ezelőtti megalakulása előtt nem volt semmilyen erő a postán belül, amely ez ellen fellépett volna. Mi elkezdtünk egy harcot, amely nemcsak ezen jogsértések ellen folyik. A postavezetés jelenlegi magatartásának és döntéseinek köszönhető az a káosz, amit ügyfelekként tapasztalhattok a postákon. Valóban a szolgáltatás színvonala egyre lejjebb süllyed, és ezzel egy cseppet sem törődnek. A Magyar Posta számára ma csak az a dolgozó és az a teljesítmény számít, amely a különböző termékek értékesítéséről szól. SEMMI MÁS!!! Ráadásul egy mai napig tagadott, de szerintem közelgő privatizáció miatt építik le teljesen a hagyományos postai szolgáltatásokat, és az ezen területek szakmai színvonalát. És az ebből adódó konfliktusok természetesen köztetek, ügyfelek, és köztünk, postások között zajlik le, pedig a ti és a mi elégedetlenségünk és kiszolgáltatottságunk egyetlen okozója kizárólag a jelenlegi postavezetés. Jelenleg is több munkaügyi per van folyamatban, amelyet szakszervezetünk ügyvivői indítottak az őket ért törvénytelenségek miatt, mert a Magyar Posta vezetése mindent elkövet, hogy a szakszervezetünket ellehetetlenítse. Ugyanis mi vagyunk az egyetlenek, akik rámutatunk és megoldást követelünk a postavezetéstől az általatok is tapasztalt és megélt problémákra. Köszönöm, hogy időt szántatok rám.

Csodaváró 2008.02.19. 23:06:35

A POSTA leginkább a dolgozóit lopja meg, hiszen szinte minimálbérért dolgoznak napi 10-12 órát a felvevő kisasszonyok és a kézbesítők, mert létszámhiány közepette végzik megterhelő és felelőségteljes munkájukat, szinte önkívületi állapotban az állandó fenyegetettség és stressz miatt! Bezzeg az igazgatóságokon és a felső vezetés köreiben nincs létszámhiány. Minden három dolgozóra jut egy főnök...
süti beállítások módosítása