Morgó Giorgio

Mindennapi morgolódásaim

Friss topikok

  • Giorgio: @BuckHoward: Gratulálok a kiváló hozzászólásodhoz. (2010.09.08. 06:02) Kérdések a Fidesz szavazókhoz
  • semmicico: Túrom a netet, de kb. tied az egyetlen cikk ebben a témában. Ez azt jelenti, hogy ezt mindenki nor... (2010.07.01. 11:45) A köztisztviselők napja
  • Giorgio: @KM: Épp ezért semmi értelme... Egy szóval nem mondtam hogy ilyen helyzetben nem kellene korlátozn... (2009.01.11. 17:15) Kérdések a szmogriadóról
  • zita: Kedves G! Olyan jól hangzik! De: 1. ha tényleg élelmiszer- ruha- és egyéb utalványokat adnál pén... (2008.03.07. 10:50) Reformot! Most!
  • Csodaváró: A POSTA leginkább a dolgozóit lopja meg, hiszen szinte minimálbérért dolgoznak napi 10-12 órát a f... (2008.02.19. 23:06) Mit csinál a posta?

HTML

1 CHF = 217.97HUF - "Schmitt, matt..."

2010.06.30. 00:13 | Giorgio | Szólj hozzá!

 Hosszú szünet után éled újra a blog. Nem mintha eddig nem lett volna mit írni, de a mai nap már sok volt a hallgatáshoz, ezt az árfolyamot már nem tudom szó nélkül hagyni. Ez már az az árfolyam, ahol a lakáshitelem anyagi tűrőképességem határait súrolja, sőt talán kicsit túl is van azon, és ezzel nem egyedül vagyok így.

Úgy tűnik, az új kormánynak ez nem számít, nem érdekli őket az a néhány százezer család, akinek jelentősen nehezebbé válik az élete mostanában. A választások második fordulója óta eltelt időszakban gyakorlatilag folyamatosan zuhan a forint árfolyama, és erre a kormány és a kormánypárt nevében nyilatkozó töketlen bábok csak rátettek egy lapáttal.

Jelenleg minden fontosabb, mint a gazdaságpolitikai irány meghatározása, törvényekbe foglalása és a gazdaság felpörgetésének elindítása. Született döntés kettős állampolgárságól, született jól hangzó 29 pont melynek jelentős részéről kiderült, hogy megvalósíthatatlan, uniós szabályokba ütközik vagy csak szimplán baromság. Nekem úgy tűnik, a kormánynak elképzelése sincs arról, hogy pontosan mit is tervez a következő időszakban, maximum valamiféle víziója, valamiféle árnyak az 1 millió új munkahely lila ködje mögött, de fogalmuk sincs konkrétan mit és hogyan kellene tenniük.

Más területen azonban nagyon aktív a kormány. Lassan az összes nagy állami cég és hivatal vezetőjét lecserélték - ezzel még nem is lenne baj, - csak azt nem értem miért csak úgy kinevezgetnek embereket? Nem kellene nyílt pályázatokat kiírni ezekre a pozíciókra? Biztos hogy a legfontosabb szempont az hogy valaki mennyire hűséges pártkatona? Gusztustalan az egész. 

Itt térnék rá a rekordárfolyam mellett a mai nap másik eseményére, Schmitt Pál megválasztására. Eddig sem gondoltam azt, hogy a lehető legjobb embereket válaszották a közelmúltban köztársasági elnöknek, azonban azt gondolom hogy az eddigiek mind kategóriákkal tisztességesebb emberek voltak mint a Schmitt Pál. Nem hiszem, hogy szabad lenne egy ennyire simulékony, szolgalelkű embert példaként állítani egy ország elé. Ez a követendő minta? Mindig nyalj a hatalmon lévőnek, mindig bólogass megfelelő sebességgel és jár érte majd a jutalom? Hát köszönöm én ebből nem kérek... Nem csoda hogy egy fél nap alatt több ezren léptek be a "Mondjunk le Schmitt Pálról az árvízkárosultak javára!!!" csoportba facebookon... 

· 1 trackback

Címkék: orbán fidesz kormány állam schmitt

A bejegyzés trackback címe:

https://morgogiorgio.blog.hu/api/trackback/id/tr442119822

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szíveskedjenek végre intézkedni! 2010.06.30. 12:29:39

Most már türelmetlen vagyok. És a svájci frank árfolyamát látva egyre türelmetlenebb. Ezt persze önmagában ki nem szarja le... Viszont a jelek és az árfolyamok szerint a nemzetközi pénz- és tőkepiacok szereplői is egyre türelmetlenebbek Orbán Viktor ko...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása