Morgó Giorgio

Mindennapi morgolódásaim

Friss topikok

  • Giorgio: @BuckHoward: Gratulálok a kiváló hozzászólásodhoz. (2010.09.08. 06:02) Kérdések a Fidesz szavazókhoz
  • semmicico: Túrom a netet, de kb. tied az egyetlen cikk ebben a témában. Ez azt jelenti, hogy ezt mindenki nor... (2010.07.01. 11:45) A köztisztviselők napja
  • Giorgio: @KM: Épp ezért semmi értelme... Egy szóval nem mondtam hogy ilyen helyzetben nem kellene korlátozn... (2009.01.11. 17:15) Kérdések a szmogriadóról
  • zita: Kedves G! Olyan jól hangzik! De: 1. ha tényleg élelmiszer- ruha- és egyéb utalványokat adnál pén... (2008.03.07. 10:50) Reformot! Most!
  • Csodaváró: A POSTA leginkább a dolgozóit lopja meg, hiszen szinte minimálbérért dolgoznak napi 10-12 órát a f... (2008.02.19. 23:06) Mit csinál a posta?

HTML

A köztisztviselők napja

2010.07.01. 08:23 | Giorgio | 1 komment

 

Ma reggel jeles ünnepre ébredtünk, ma van a köztisztviselők napja. Mivel is tudnák ezt a lehető legjobban megünnepelni? Igen, azzal hogy ma nem dolgoznak. Vagy valaki mást várt a közszférában?

Komoly ünnepnap ez, becsüljük meg, ma őszinte hozzáállást tapasztalhatunk részükről, nem csinálnak úgy mintha dolgoznának, ma simán megkapjuk az arcunkba ha betévednénk valamely közintézménybe, hogy "tessék visszajönni máskor, ma ünnepeljük magunkat".

Tulajdonképpen bizonyos szempontból jó ez a nap, ma legalább nem születnek értelmetlen határozatok, nem kell kivágni két erdőt, mert egyes köztisztviselők kinyomtatva olvassák a mailjeiket. Lehet évi 365 ilyen napot kellene tartani, akkor kiderülhetne, hogy működik ez nagyjából nélkülük is.

Ma például az Apehnál sem lehet intézni semmit. Nézzük a jó oldalát: ma legalább előre kihirdetve nem lehet intézni semmit, tehát nem kell órákat telefonálgatnom hogy kiderüljön, náluk úgysem lehet elintézni semmit.

Már csak azt nem értem a pedagógusnapot miért vasárnap tartják... Át kellene tenni hétfőre, járna rá egy szünnap a pedagógusoknak is.

Javaslom még felvenni a naptárba valamikorra a benzinkutasok napját, mely napon a jövőben nem lehet majd tankolni. Dehát ez járna nekik is, ha a köztisztviselőknek jár... Persze kell majd fuvarozók napja is, praktikusan nem egybeesve a benzinkutasok napjával, így már két nap lenne amikor nem lenne semmiféle szállítás az országban. Javaslom továbbá bevezetni a kőművesek és segédmunkások napját, természetesen külön napokon megbénítva vele az összes építkezést az országban. Lehetne még orvosok napja is, hát aki ezen a napon szenved balesetet az így járt. Jó lenne még a rendőrök napja mint kezdeményezés, ez a köznyelvbe a "szabadrablás" napjaként vonulhatna be, végre lenne egy nap mikor szabadon lehet leütni bárkit az utcán, szabadon lehet betörni bárhová.

A sort tovább folytatva kiderülne hogy minden szakmának/hivatásnak jár egy-egy nap, és erre rájönne még 4-5 nap amikor azért nem tudja a munkáját elvégezni, mert épp valaki ünnepli magát akadályozva ezzel mások munkáját is.

Szóval gratulálok a köztisztviselőknek, jó ez a kezdeményezés, szünnapot mindenkinek! Rögtön meglesz a minimum 30 nap szabadság a mostani 20 helyett.

A gazdaság növekedését meg felejtsük el... Ezzel a mentalitással hosszú időre.

 

Címkék: gazdaság állam köztisztviselő

A bejegyzés trackback címe:

https://morgogiorgio.blog.hu/api/trackback/id/tr602122360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

semmicico 2010.07.01. 11:45:44

Túrom a netet, de kb. tied az egyetlen cikk ebben a témában. Ez azt jelenti, hogy ezt mindenki normálisan tartja?! Botrány és elfogadhatatlan.

sc.
süti beállítások módosítása